arena zagreb arena zagreb
Uskoro u areni



Obavijesti
Početna   >   Uskoro u areni   >   Fire of Anatolia   >

Fire of Anatolia

20.05.2017. u 20:30h

 

Glazbeno - Scenski spektakl Fire of Anatolia (Vatra Anatolije) najboljeg plesnog ansambla na svijetu u Zagrebačkoj Areni u humanitarnoj akciji
“Zapalimo Vatru humanosti”
 
Nakon uspješnog gostovanja  2006. godine u rasprodanoj velikoj dvorani Doma sportova, Zagrepčani će u ovoj svjetskoj plesnoj atrakciji ponovno moći uživati 20. svibnja u dvorani Arena Zagreb.

Fire of Anatolia trenutno je jedna od najboljih plesnih skupina na svijetu, a u sebi ujedinjuje stotinjak folklornih plesova Azije, Egeja, Mediterana i Balkana, elemente baleta, modernog plesa, i stepa, atraktivne kostime i scenografiju, te glazbu iz različitih krajeva Orijenta.  
Trbušne plesačice, bubnjari, derviši, plesači stepa sa svojim fenomenalnim koreografijama nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.
Predstavu je do sada vidjelo preko 40 milijuna gledatelja u 97 zemalja.
Od 2002. godine kad je počela prva svjetska turneja nastupili su u Americi, Japanu, Izraelu, Španjolskoj, Italiji, Grčkoj, Ujedinjnim Arapskim Emiratima, Francuskoj, Danskoj, Kataru, Rusiji, Meksiku, Njemačkoj, Kazahstanu Portugalu, Palstini i mnogim drugim.
 
Sve je počelo 1999. godine kada je  Mustafa Erdogan  u novinama objavio oglas za plesačku audiciju, čime je krenuo ka ostvarenju svog dugogodišnjeg sna. Između 750 prijavljenih plesača izabrao je 90 mladih i talentiranih koji su počeli plesati doslovce istog trena. Period teškog rada trajao je skoro godinu i pol dana pri čemu se vježbalo i po 16 sati dnevno. Istovremeno se radilo na izradi kostima i skladanju glazbe.
Plesači su radili dan i noć pod strogim nadzorom timova nutricionista, trenera, masera, dizajnera i koreografa. Stretching i joga činili su sastavni dio treninga, a folklorni plesovi, balet i moderni ples bili su centralni dio plesnih koreografija. Plesači su dobivali i teoretsku poduku iz ritmova kako bi što bolje usvojili autentične  ritmove Anatolije. Planirano je da predstava nakon nekoliko izvedbi u Turskoj krene na gostovanja u inozemstvo, međutim zbog ogromnog interesa publike i mjesecima unaprijed prodanih karata nastupi u Turskoj produžili su se cijelu 2001. godinu. Konačno 2002. godine započinje prva svjetska turneja.
Ansambl „Fire of Anatolia“ ima dva Guinnessova rekorda – jedan za najbrži plesni performans (241 korak u minuti) a drugi za nastup pred najbrojnijom publikom – 400,000 gledatelja u Ergoliju na Crnom moru.
Također su i prva plesna skupina u svijetu koja je nastupila u zgradi kineskog parlamenta.
 
 
U sklopu nastupa plesnog spektakla „Fire of Anatolia“ organizirana je i humanitarna akcija u kojoj  će se dio prihoda od ulaznica donirati za opremanje Kulturno - Edukativnog centra u Gunji.
Cilj ovog projekta je doprinijeti poboljšanju općih uvjeta života i povećanje standarda življenja stanovništva općine Gunja kroz dodatnu edukaciju i neformalno obrazovanje, što će dovesti do promjena u ponašanju, prevencije nepoželjnog ponašanja i osposobljavanja građana/ki za preuzimanje aktivnije uloge u društvu.
Početak prodaje ulaznica 17-tog Ožujka u 9:00 sati preko sustava ticketshop.hr
Akcija popusta od 25%  traje od 17tog do 20tog Ožujka
Cijene ulaznice od 90,00 kuna
Za učenike, studente, umirovljenike 25%
Za branitelje 30%