arena zagreb arena zagreb
DogađanjaObavijesti
Početna   >   Događanja   >   Sportska događanja   >   Filip Hrgović- The Homecoming   >

Filip Hrgović- The Homecoming

08.09.2018

 

 Filip Hrgović (5-0, 4 KOs) će se prvi put u svojoj profesionalnoj karijeri boriti pred domaćom publikom, 08. 09.2018.
Kako je prijašnje borbe odrađivao u Latviji i Njemačkoj, dobitnik brončane medalje na olimpijskim igrama u Rio-u 2016 kaže kako je oduševljen što se napokon bori kod kuže, te se zakleo kako će oačarati publiku sa svojom još agresivnijom izvedbom u ringu!
˝Biti će to poseban trenutak kada izađem u prekrasnoj Areni pred svoju domaću publiku i navijače˝ kaže emotivno Hrgović.
˝Velika je čast i prilika boksati kod kuće kao glavna borba. To mi daje puno samopouzdanja i ponosa ali isto tako i odgovornost kako bih smjestio Zagreb na svjetsku boksačku mapu.˝
Hrgovićev protivnik će biti uskoro najavljen od strane njegovog promotora koji cilja da to bude netko od top 50 teškaša u svijetu, ne sumnjam da će nam prirediti spektakl u Areni!
 
 
 
Filip Hrgović (Zagreb, 4. lipnja 1992.), hrvatski boksač.
Dana, 8. svibnja 2010. osvojio je na boksačkom Svjetskom juniorskom prvenstvu u Bakuu zlatno odličje u superteškoj kategoriji.
Dana, 15. kolovoza 2015. postao je europski prvak u boksu, kao prvi Hrvat nakon Mate Parlova. U finalu Europskog prvenstva, u bugarskom gradu Samokovu pobijedio je Njemca Floriana Schulza u superteškoj kategoriji.
Na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine osvojio je broncu u superteškoj kategoriji (iznad 91kg).
Dana, 30. rujna 2017. Hrgović je započeo svoju profesionalnu karijeru pobjedom u prvoj rundi nad Raphaelom Zumbanom iz Brazila. Hrgović je potom potpisao ugovor s Sauerland Promotions.