Događanja   >   Sportska događanja   >   AUTO MOTO SHOW ZAGREB 2010   >

AUTO MOTO SHOW ZAGREB 2010

Udruga za promicanje prometne kulture Arcobaleno iz Italije u suradnji s MUP RH – Prometnom policijom organiziraju dosad najveću auto motornu manifestaciju u Hrvatskoj pod nazivom Auto motor show Zagreb 2010, od 17. - 19. rujna 2010. na prostoru u i oko Arene Zagreb.

Manifestacija je to koja okuplja sve relevantne institucije u cestovnom prometu, prometnu policiju i ministarstva, udruge i udruženja, medije i javnost s ciljem podizanja prometne kulture te kontinuiranog smanjenja posljedica prometnih nesreća u uvjetima stalno rastućeg prometa.
 
                                                                             PROGRAM AUTO MOTOR SHOW ZAGREB  2010.

 
SUBOTA 18/09/2010 – ARENA ZAGREB
                       
 
11:30 – 13:00H                       AUTO & MOTOR SHOW PROGRAM*
 
13:00-14:00H                          AMC CELEBRITY HUMANITARNA AUTOŠKOLICA
 
14:00-14:30H                          PREDSTAVLJANJE NAJNOVIJEG OPEL MUVANO
 
14:30-16:00H                          AUTO & MOTOR SHOW PROGRAM*
 
16:00-17:00H                          KONCERT: COLONIA
 
17:30-19:00H                          AUTO & MOTOR SHOW PROGRAM*
 
 
 
NEDJELJA 19/09/2010 – ARENA ZAGREB
 
 
11:30 – 13:00H                       AUTO & MOTOR SHOW PROGRAM*
 
12:00H                                    DJ LIVE ACT
 
13:00-14:00H                          AMC CELEBRITY HUMANITARNA AUTOŠKOLICA
 
14:30-16:00H                          AUTO & MOTOR SHOW PROGRAM*
 
16:00 – 17:30H                       DJ LIVE ACT
 
17:30-19:00H                          AUTO & MOTOR SHOW PROGRAM*
 
 
 
AUTO & MOTOR SHOW PROGRAM*
 
MOTO FREE STYLE – akrobati i kaskaderi na motociklima
STUNTMAN CREW & DRIFTING – akrobacijske i kaskaderske vožnje automobila
TEAM ACROBATIC QUAD – akrobacije na QUAD vozilima
FERRARI CHALLENGER RACING
TEAM FORMULA 3.000
 
DNEVNA ULAZNICA (program izvan i unutar ARENE): 20 KUNA
 
NAPOMENA:
ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO IZMJENE I NADOPUNE PROGRAMA OSOBITO U SLUČAJU LOŠEG VREMENA!

 
 
 
 
 

SPORTSKO KASKADERSKI PROGRAM
 
Udruga Arcobaleno pod vodstvom ključnih osoba talijanske Polizie di Stato, već pet godina organizira i izvodi jedan od najvećih nacionalnih motornih evenata u Italiji poznat kao Arcobaleno Motor show dallo Stretto u kojem aktivno sudjeluju sva nadležna ministarstva i policija, šampioni motorsporta te nacionalni i regionalni mediji uz posjećenost od preko 250.000 tisuća ljudi.
 
Svoj motorni program i predstave izvest će po prvi puta u Hrvatskoj što podrazumijeva dolazak stručnog tima izvođača i tehničara te specijalizirano uređenih automobila poput Ferrari Challenge cars i ostale opreme. Motorni program sastoji se od nekoliko različitih demonstracija vozilima i motorima:
1.      Policijska škola – u specijalno uređnim policijskim vozilima demonstracije, okreti, križanja, lanci, vožnja na dva kotača u indijanskom redu, slalomi i prijelaz sa akrobatskim okretima u vrtnji od 360°, parkiranja pri velikoj brzini, vatreni zid te suprostavljanje automobila i motora radi senzibiliziranja o važnosti uporabe pojasa i kacige)
2.      Freestyle vožnje – natjecanje posebne motorističke i sportske discipline koja zbog svoje spektakuranosti privlači veliki broj ljudi. Uključuje i Quad Freestyle.
3.      Formula Challenge – demonstracije testova i snage Ferrari Challengr vozila. Automobile voze iskusni piloti iz talijanskih nacionalnih prvenstava.
4.      Drifting - tehnika vožnje koja se sastoji u “pretrčavanju” zavoja u kojoj su zadnje gume pod kutom zanošenja (slip angel) za razliku od prednjih. Kaže se da je drifting moda zadnjih godina i kaže se za njega da je pokazatelj moći i snage.
5.   Freestyle-motocross - jedna od najuzbudljivijih i najljepših disciplina među onim najpoznatijim. Vozač u sedlu zabavlja publiku divnim akrobacijama stvarajući sa njima fantaziju figura u zraku.
6.      Formula 3 - automobil koji dopušta svima i onima koji nisu ludi za volanom, da uživaju u darovanoj i jedinstvenoj senzaciji. Dinamičke performanse, zahvaljujući aerodinamici, zadivljuju i vozače naviknute na brze ulične vožnje.
7.      Prototipovi vozila – demonstracije i testovi trkaćih automobila ''formula'' Ermolli.
8.      Ferrari F1 Car Show 248: demo,pokazno vozilo.
 
Za navedeni motorni program Prometna policija i Policija zagrebačka osigurat će sve potrebne tehničke preduvjete i osiguranje staze.
 
EDUKATIVNI PROGRAM
 
Prometna policija RH će u sklopu već tradicionalnih aktivnosti Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, a posebno uoči početka školske godine provoditi edukativne programe, vježbe i razne simulacije.
 
Jedan dio edukativnog programa usmjeren je najugrožnijoj skupini u prometu – djeca i mladi. U dogovoru s Ministarstvom obrzaovanja djeci školske i predškolske dobi u sklopu jesenske akcije povodom početka školske godine osigurati besplatan dolazak na Auto motor show 2010 uz organizaciju prijevoza autobusima.
 
Program edukacija za mlade podrazumijeva razne simulacije opsanosti za vožnju bez kaciga na biciklima i motorima te u alkoholiziranom stanju te nekontrolirane brzine.
 
IZLOŽBENI I ZABAVNI PROGRAM
 
Na manifestaciji će svoj interes za promociju proizvoda i usluga pronaći brojne tvrtke iz auto moto industrije kojima je osigurano da se predstave na izložbenim pagodama u vanjskom dijelu te na izložbenom prostoru u dvorani.
 
Zabavni program osigurat će posjetiteljima ugodne i zabavne trenutke uz razne glazbene izvođače (nastup grupe COLONIA), plesne skupine, dječje zborove na centralnoj pozornici.
 
Auto motor show Zagreb sa bogatim i raznovrsnim programom te sadržajima privući će veliki broj posjetitelja, jer je svatko u mogućnosti u navedenoj paleti događanja i demonstracija pronaći nešto upravo njemu zanimljivo i privlačno. Uz jaku medijsku podršku očekuje se dolazak posjetitelja iz cijele Hrvatske.
 
Cilj je da Auto motor show Zagreb postane tradicionalno prometno događanje u gradu Zagrebu na kojem će se okupiti javnost, policija, mediji i sve relevantne institucije u prometu, a radi promicanja prometne kulture te smanjenja posljedica prometnih nesreća u uvjetima stalno rastućeg prometa posebno u Gradu.