Događanja   >   Sportska događanja   >   EHF EURO 2018   >

EHF EURO 2018

 

Europsko rukometno prvenstvo za muškarce u Hrvatskoj održat će se od 12. do 28. siječnja 2018. u četiri grada – Zagrebu, Splitu, Varaždinu i Poreču.
Hrvatska je prva zemlja koja je po drugi put dobila domaćinstvo Europskog prvenstva. EHF EURO 2018 velik je događaj za državu, ali i sve ljubitelje rukometa i sporta općenito.
Sva četiri grada ugostit će grupnu fazu natjecanja dok će Zagreb i Varaždin biti domaćini glavnoj fazi natjecanja. Zagrebačka Arena bit će i poprište fantastičnih polufinalnih utakmica, kao i spektakularnog finala. Nakon što je Arena 2009. donijela nove svjetske prvake, devet godina kasnije jedna će se momčad okititi 13. naslovom prvaka Europe.
Na Europskom prvenstvu će nastupiti 16 najboljih europskih momčadi koje su svoj plasman izborile kroz kvalifikacije. U skupini A koja se igra u Splitu snage će odmjeriti Hrvatska, Srbija, Švedska i Island. Skupina B će u Poreču ugostiti aktualne svjetske i europske viceprvake Francusku, svjetske viceprvake Norvešku, te Bjelorusiju i Austriju.
Zagreb će biti domaćin skupini C koju čine Njemačka, koja je branitelj naslova, trećeplasirana momčad s posljednjeg Svjetskog prvenstva Slovenija te Makedonija i Crna Gora. U skupini D na sjeveru Hrvatske u Varaždinu sastat će se Španjolska, Danska, Češka i Mađarska.
Natjecanje počinje 12. siječnja, a prve utakmice igrat će se u Splitu i Poreču, dok će se 13. siječnja priključiti Zagreb i Varaždin. Europsko prvenstvo u Zagrebu otvorit će Njemačka i Crna Gora (17:15) te Makedonija i Slovenija (19:30).
Prodaja ulaznica za EHF EURO 2018 započela je 1. siječnja 2017., a ukoliko još niste nabavili svoju, možete to učiniti na ulaznice.hr.
Ulaznice možete kupiti na blagajnama Arene Zagreb od 08.- 28.01.2018.  od 12:00-20:00h.

 
Kada sami EURO krene, oni koji nažalost ne uspiju ugrabiti kartu za Arenu Zagreb, utakmice će moći pratiti u velikoj fan zoni koja će biti smještena na Trgu bana Jelačića. Tamo će se moći pratiti sve utakmice hrvatske reprezentacije, kao i ostale utakmice tog natjecateljskog dana. Osim samog gledanja susreta, fan zone ponudit će i zanimljive sadržaje za sve navijače i one koji žele biti dijelom najvećeg rukometnog događaja u Europi.
 
Sve aktualnosti i važne informacije o Europskom prvenstvu možete pratiti na službenoj stranici prvenstva www.ehf-euro.com i stranicama Hrvatskog rukometnog saveza www.hrs.hr.