arena zagreb arena zagreb
Događanja



Obavijesti
Početna   >   Događanja   >   Glazbena događanja   >   CIRQUE DU SOLEIL od 17.do 21.11.2010.g. U ZAGREBU !   >

CIRQUE DU SOLEIL od 17.do 21.11.2010.g. U ZAGREBU !

17.-21.11.2010.

Lupa promotion i Live Nation u studenome u Zagreb dovode nešto sasvim drugačije, donose svijet izvan okvira, svijet mašte, magije i kreativnosti koja nema granica –Cirque du Soleil s predstavom Saltimbanco zagrebačku će Arenu ostaviti bez daha. Najpoznatija umjetnička kolonija na svijetu, Cirque du Soleil u Zagrebu će gostovati četiri dana, od 17.-21. Studenog kako bi prizvala Vašu maštu, isprovocirala Vam osjetila i probudila one najskrivenije emocije.

Po prvi put u Hrvatskoj, Cirque du Solei dolazi s predstavom Saltimbanco, jednom od mnogobrojnih predstava kojima oduševljavaju publiku diljem svijeta. Saltimbanco je naziv izveden iz talijanskog izraza 'saltare in banco' što znači 'skakati na klupi'. Predstava istražuje iskustvo urbanog života u bezbroj oblika: ljude iz urbanih sredina iz, njihove različitosti i sličnosti, obitelji i subkulture, užurbanost ulica i visine nebodera.
Saltimbanco je tipična Cirque du Soleil predstava inspirirana urbanim tkivom metropole i njenim šarolikim stanovnicima. Odlučno barokna u svom vizualnom vokabularu, predstava Vas kroz eklektičan niz likova vodi u svijet sanjarenja, nestvarni i izmišljeni grad u kojem je različitost uzrok nade.
Svjetska premijera predstave Saltimbanco održana je u Montrealu 1992. Godine sa 36 vrhunskih akrobata. Za vrijeme 14 godina rada ispod cirkuskog šatora, predstava je obišla 75 zemalja na pet kontinenata a oduševili su više od 9 milijuna ljudi diljem svijeta. Danas ima preko 50 izvođača iz 20 različitih zemalja. Umjetnici koji su dio predstave svakodnevno prolaze umjetničke treninge, treninge spretnosti i koordinacije, na sebi nose ručno rađene kostime koji im pristaju bolje od vlastite kože. Svaka predstava nosi društvenu poruku, postavlja pitanja i daje rješenja na svoj neobičan, 'uvrnuti' način.
Prije tri godine, 2007., predstavu su rekonfigurirali za novo mjesto održavanja - za velike Arene. Saltimbanco turneja će i ove godine nastupati u preko 40 gradova pa tako i u Zagrebu a odaslati će poruku da je predstava jednako fantastična danas kao i prije 14 godina kada je stvorena.
Uz izvrstan bend i bajkovit glas pjevačice, koji su glazbena podloga svim točkama, predstava će na koljena baciti i one najtvrđe skeptike i uvjeriti Vas da je sve moguće. U 9  akrobatskih točaka koje će Vam ostaviti srce u petama, akrobati će pokazati nevjerojatnu snagu, fleksibilnost, ravnotežu i unutarnji mir. Tako ćemo vidjeti dvostruki trapez, priamidu napravljenu od ljudi, nevjerojatno opiranje gravitaciji na kineskim štapovima, nadljudsku snagu i još mnogo toga.
Turneja koja nosi preko 180 tona opreme, sa sobom dovodi i 80 tehničara koji se brinu za opremu i za sigurnost samih akrobata. Obzirom da se radi o iznimno opasnim točkama, predstava tehnički mora biti izvedena besprijekorno.
Ulaznice za ovaj spektakl, koji će u Zagrebu trajati 4 dana, u prodaju kreću od ponedjeljka, 21. lipnja na svim ovlaštenim prodajnim mjestima Eventima, a raspored predstava je sljedeći:
Srijeda                  17.11.2010          19h
Četvrtak                18.11.2010.         19h
Petak                     19.11.2010.         19h
Subota                   20.11.2010.         15h i 19h
Nedjelja                 21.11.2010.          16h
 
 
Ulaznice za ovaj najfascinantniji cirkus na svijetu limitirane su na 5000 sjedećih mjesta zbog nevjerojatno velike pozornice koja zauzima skoro cijeli parter, a cijene su:
VIP loža: 700 kuna
Sjedenje 1. kategorije: 500 kuna
Sjedenje 2. kategorije: 400 kuna
Sjedenje 3. kategorije: 300 kuna
Sjedenje 4. kategorije: 250 kuna                                                             
Prodaja ulaznica za ovaj jedinstveni doživljaj počinje u ponedjeljak, 21.6. u 8 sati na svim ovlaštenim prodajnim mjestima eventima te preko www.eventim.hr.
Pretprodaja za vlasnike American Express kartica počinje u petak, 18.6. putem ovog linka: Kupovina je moguća isključivo putem ove kreditne kartice. Za one koji još nisu nabavili svoju American Express karticu, mogu se registirati na www.cirquedusoleil.com i postati članom Cirque kluba i tako biti u prednosti pri kupovini ulaznica. Link za kupovinu .